clanak False

Susretom slijepih i slabovidnih zaposlenika Gradske uprave s gradonačelnikom obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

15.10.2020.

U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada,  gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa zamjenicama doc.dr.sc. Oliverom Majić i dr.sc. Jelenom Pavičić Vukičević, te pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanom Galić i pročelnikom Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslavom Jelečem,  susreo se danas sa slijepim i slabovidnim zaposlenicima Gradske uprave Grada Zagreba.  

 

Grad Zagreb mora biti grad jednakih mogućnosti; on i jest multietičan, multikulturalan i multikonfesionalan ali prije svega grad jednakih šansi za sve, kazao je tom prigodom gradonačelnik te najavio susret s predstavnicima  Udruge slijepih Zagreb već idući tjedan, na kojem će biti riječi o izazovima i problemima s kojima se susreću slijepi i slabovidni u Zagrebu, ali i o nekim projektima koje Udruga provodi.  

 

U Gradskoj upravi Grada Zagreba zaposleno je 17 slijepih i slabovidnih osoba od kojih su 12 namještenici dok je pet službenika.

Hvala Vam što ste nam dali šansu i što se i mi ovdje osjećamo kao ljudi, zajednička je poruka zaposlenika koji su posebice istaknuli činjenicu kako Grad Zagreb zapošljava i visokoobrazovane slijepe i slabovidne osobe koji su inače teško zapošljiva skupina te pozdravili inicijativu da ovakvi susreti postanu tradicija. 


Gradske vijesti - 2020.