clanak False

Susret gradonačelnika i predstavnika Vijeća roditelja Osnovne škole Bukovac

09.06.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić susreo se s predstavnicima Vijeća roditelja OŠ Bukovac koja je oštećena u potresu prije gotovo tri mjeseca. Gradonačelnik je početkom svibnja obišao školu te je s roditeljima dogovorio susret koji je danas održan. Kako bi projekt izgradnje OŠ Bukovac mogao započeti bila je potrebna građevinska dozvola koja je sada pribavljena.

„Dvije godine lomimo koplja na pitanju trebali li ići u rekonstrukciju postojećeg ili u izgradnju novog objekta. Odluka je konačno donesena te će  2021. više od 650-ero djece ići u novu OŠ Bukovac. Prošle smo godine izgradili novu školu u Ivanjoj Reci, investirali smo oko 700 milijuna kuna u izgradnju novih i u rekonstrukciju starih školskih objekata, a podsjećam da smo u zadnjih dvadeset godina uložili ukupno oko 8 milijardi kuna u slične projekte!“, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je dodao da nema namjeru posustati s aktivnostima koje podižu standard zagrebačkih škola i pratećih objekata vezanih uz njih.

Zahvalivši se Gradonačelniku na podršci, predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo je izrazila zadovoljstvo održanim susretom. „Nama roditeljima je bitno da se rokovi izgradnje poštuju, a to je kraj 2021. Oko 650-ero školske djece će se dotad rasporediti na četiri lokacije, odnosno u četiri škole“.

Predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić je naglasio da krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanja već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih jer se radi o najvećoj školi s najvećim brojem učenika na području Maksimira.
 
 

Gradske vijesti - 2020.