clanak False

Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba - konferencija za novinare

09.06.2020.
U Zagrebu je i nadalje povoljna epidemiološka situacija, 19. dan zaredom nemamo novooboljelih osoba, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. Zahvaljujem još jednom sugrađanima na disciplini i smodisciplini, svim institucijama koje rade svoj posao, a posebna zahvala statičarima koji su intenzivirali preglede objekata stradalih u potresu u prigorskom djelu grada.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u ponedjeljak testirano je 88 osoba, te je u Zagrebu samo još jedan aktivni bolesnik. Ukupan broj svih testiranih do današnjeg dana je 13677.

Tijekom jučerašnjeg dana statičari su pregledali novih 186 objekata pa ih je sada pregledano sveukupno 23 881, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i nadalje na terenu prema pozivima građana redovito intervenira. U tijeku je i pregled ostalih lokacija na trasama tramvajskog prometa u užem gradskom središtu, a u koordinaciji sa ZET-om se radi na uspostavi tramvajskog prometa. Radovi se trenutno izvode u Ulici Medveščak prema Mihaljevcu, na dionici od  Degenove ulice do Ksaverske ceste.

Prema riječima ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Ivice Rovisa na 4943 zgrade evidentirani su oštećeni dimnjaci, s tim da se na nekim zgradama nalazi i do 10 dimnjaka. Od strane Gradsko stambenog komunalnog gospodarstva izvršena je 1951 hitna intervencija, a na zgradama kojima nije upravitelj GSKG privatni vlasnici sami su uklanjali oštećenja, odnosno putem ovlaštenih upravitelja. Vatrogasne jedinice uklonile su 4500 dimnjaka dok su radnici koji su obučeni za rad na visini izvšili  intervencije na 1200 dimnjaka, kazao je ravnatelj te dodao da još uvijek veliki dio ljudi nema priključak na plin.

Kako je najavio na jučerašnjoj konferenciji, gradonačelnik je jutros obišao Ulicu Vrhovec, Antunovac, Kuniščak, Mandaličinu, Vodovodnu i Ulicu baruna Filipovića gdje je uspostavljena nova regulacija prometa, prema preporuci Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti, a s kojom ipak dio sugrađana nije zadovoljna. Kako je rekao gradonačelnik, regulacija je postavljena u suglasnosti sa strukom, a na preporuku Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti. Nadležni gradski uredi u narednih nekoliko dana će snimati situaciju i vidjeti treba li što mijenjati uvažavajući i struku i peticiju sugrađana. Radi se o tri neuralgična križanja koja smo na licu mjesta snimili i do ponedjeljka ćemo imati informaciju o potrebnim eventualnim promjenama, a do tada molim sugrađane na strpljenje.
 
 

Gradske vijesti - 2020.