clanak False

Sastanak gradonačelnika s ministrom Horvatom

30.10.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Oliverom Majić i suradnicima, sastao se danas, 30. listopada, s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.
 
Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o Fondu za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, a za koji je Ugovor potpisan jučer, 29. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Razgovaralo se također i o Fondu solidarnosti te mogućnostima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Zagreba i Republike Hrvatske od zajedničkog interesa.
 
Gradonačelnik Bandić je na sastanku poručio kako će se svi podatci o financijskim štetama, kao i brzom pregledu oštećenja koje su prikupili stručnjaci koje je angažirao Grad Zagreb ustupiti nadležnom ministarstvu te predložio da Ministarstvo iste iskoristi kako se ne bi duplicirao posao.
 
Također, dogovoreno je da će predstavnici Grada Zagreba u Upravnom vijeću Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije biti Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba i Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.
Predstavnici Grada Zagreba u Međuresornoj radnoj skupini za Fond solidarnosti, sukladno Odluci, će biti Milan Bandić, gradonačelnik i kao zamjena Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije. U Radnoj skupini za imovinu biti će Zlatko Makar, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Grada te kao koordinatori Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i Danijela Juroš Pečnik, pročelnica Gradskog ureda za financije.
 
Sastanku su, uz ministra Horvata, prisustvovali i Sanja Bošnjak, državna tajnica; Damir Kaufman, glavni tajnik; Goran Gotal, tajnik Kabineta; te Vanja Ovčar, posebni savjetnik.
 

Gradske vijesti - 2020.