clanak False

Rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog

30.06.2020.
Nakon nepunih 59 godina od izgradnje, kreće rekonstrukcija i nadogradnja Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac čime je označio početak radova na izgradnji nove sportske dvorane i dogradnji postojeće škole.

„Ovo je škola na najljepšem mjestu u Gradu Zagrebu. Po završetku radova najsretniji će biti učenici i nastavnici, ali i njihovi roditelji i svi stanovnici ove Gradske četvrti koji će dobiti ambijentalno jedinstven objekt“ poručio je gradonačelnik Bandić.

Da je riječ o zahtjevnom projektu govori činjenica da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH. Planirana građevina povezati će se na postojeću, a sastojat će se od 4 učionice, kabineta nastavnika, zbornice, knjižnice i čitaonice, dvodijelne sportske dvorane s propisanim pratećim prostorima te brojnim drugim sadržajima.

Na samome krovu dvorane predviđeno je vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov.

Ravnatelj Mario Keča opisao je današnji dan kao prijelaz iz stare u novu eru, kako za Školu tako i za stanovnike GČ Gornji grad – Medveščak koji će sada dobiti dugo očekivanu sportsku dvoranu. U svome je obraćanju ravnatelj Keča zahvalio gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu koji su za ovaj projekt izdvojili gotovo 83 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2020.