clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

26.08.2020.
Na području Grada Zagreba u prethodnom razdoblju zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tokom jučerašnjeg dana na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izvršeno je 300 testiranja, čulo se na press konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar kazao je kako je od spomenute brojke novooboljelih njih 7 negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakt s prethodno oboljelim, 18 osoba se zarazilo na godišnjem odmoru, 13 ih je još u obradi, a 5 slučajeva je uvezeno iz BIH. Također za 119 osoba je određena mjera izolacije tako da je pod aktivnim nadzorom samoizolacije 1254 osobe.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč komentirao je opterećenost zdravstvenog sustava. Činimo sve što je u našoj moći, bez obzira na epidemiološku situaciju drugi kronični bolesnici neće ostati bez potrebne liječničke pomoći.

Zamjenica gradonačelnik doc.dr.sc. Olivera Majić naglasila je kako je epidemiološka situacija u Zagrebu pod kontrolom te je još jednom pozvala sve građane da se nastave pridržavati epidemioloških mjera opreza.

Vezano za uklanjanje posljedica potresa iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da je u posljednja 24 sata prikupljeno 105 tona građevinskog otpada s 43 lokacije.

Gradske vijesti - 2020.