clanak False

Predstavnici Lige muslimanskoga svijeta i Mešihata Islamske zajednice kod gradonačelnika

03.02.2020.
Danas je u Palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio delegaciju Lige muslimanskoga svijeta i Mešihata Islamske zajednice koju je predvodio glavni tajnik Nj. E. Al Isso. Delegacija će u Zagrebu boraviti naredna tri dana radi na Konferenciji međureligijskoga i multikulturnog dijaloga Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu što se organizira u povodu 1. obljetnice potpisivanja Povelje o ljudskom bratstvu između pape Franje i velikog imama Al Tayyiba te hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Gradonačelnik Milan Bandić je kazao da se Zagreb ističe svojom multikulturalnošću, multietničnošću i multikonfesionalnošću što se žive 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. ''Sutra je u hotelu Westin otvorenje Konferencije koju organiziraju Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Liga muslimanskog svijeta i Hrvatska biskupska konferencije na temu ljudstva i bratstva kao temelja mira i stabilnosti, a boljeg mjesta za demonstriranje tih vrjednota od Zagreba nema. Puno razvijenije europske i svjetske metropole mogu učiti od nas", dodao je gradonačelnik.

Glavni tajnik Lige muslimanskoga svijeta Nj. E. Mohammed Abdulkarim Al Issa  je rekao da je zadovoljan što su se dvodnevnomu skupu odazvali i pripadnici kršćanske i židovske zajednice. ''Siguran sam da će se poruke mira i jedinstva koju s ove konferencije šaljemo čuti ne samo u Zagrebu već i u cijelome svijetu!''

Podsjećamo, Liga muslimanskog svijeta je međunarodna nevladina islamska organizacija kojoj je sjedište u svetome gradu Meki u Saudijskoj Arabiji,  a osnovana je 1962. radi širenja istine o islamu. Sutrašnji skup će osim islamskih predavača okupiti predstavnike najviših međunarodnih organizacija svih konfesija .

Gradske vijesti - 2020.