clanak False

Povoljna epidemiološka situaciju u Zagrebu

16.06.2020.
U protekla 24 sata je testirano 58 osoba, od kojih je s područja Zagrebačke županije jedna pozitivna, kazala je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. U Zagrebu je jedna osoba pod mjerama samoizolacije, a od ukupno 483 oboljele još ih je pet aktivno bolesno.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je istaknuo da je u Zagrebu epidemiološka situacija i nadalje povoljna te da gradski zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim standardima. Zaključio je da iako Zagreb spada u red najsigurnijih europskih odredišta, i nadalje moramo biti izrazito oprezni. 

Provode se brzi pregledi oštećenih objekata, a dosada ih je pregledano ukupno 24 801, poručili su iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekta društvenih djelatnosti i stambenih objekata.

Do današnjeg dana je prikupljena 21 607,68 tona građevinskog otpada s 9 414 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 86 tona.

Gradonačelnik Milan Bandić je svim sugrađanima i zdravstvenim institucijama još jedanput zahvalio te ih je opet pozvao na odgovorno ponašanje kako bi zadržali povoljnu epidemiološku situaciju.

Poručio je da u svim aspektima u odnosu na ostale državne institucije kojih se ova situacija jednako tiče Grad Zagreb prednjači. Premda su nam do donošenja Zakona o obnovi Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije ruke vezane, nastavljamo predano raditi i pomagati sugrađanima u skladu s mogućnostima.
 

Gradske vijesti - 2020.