clanak False

Podjela poklon paketa za korisnike Doma za starije Trešnjevka

08.06.2020.
Grad Zagreb svake godine u povodu uskrsnih blagdana organizira tradicionalno darivanje korisnika domova za starije osobe čiji je osnivač Grad Zagreb. Ovogodišnje uskrsno darivanje, zbog epidemioloških mjera i sigurnosti korisnika domova, nije se moglo održati u predviđenom vremenu.

Nakon odluke o popuštanju mjera zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jutros posjetio štićenike Doma za starije osobe Trešnjevka i uručio im prigodne poklone. U Domu je u dva objekta smješteno 588 korisnika.
Kažu da za dobru namjeru nikad nije kasno i zato smo ovdje da vam zahvalimo, kao i svake godine, malim znakom pažnje. Hvala vam na strpljenju drage moje sugrađanke i sugrađani, vama i vašim obiteljima, vi ste najzaslužniji da na 18 lokacija u 11 zagrebačkih domova nije došlo do zaraze koronavirusom. Znam da nije bilo lako tri mjeseca izdržati bez vaših obitelji, hvala vam na tom strpljenju. Želim zahvaliti i ravnateljici i svim djelatnicima na empatiji prema korisnicima i disciplini. Hvala i svim djelatnicima Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom predvođene najboljom pročelnicom u Hrvatskoj Romanom Galić, rekao je gradonačelnik. Također je istaknuo da je od 25. veljače do danas u Zagrebu ukupno zabilježeno 478 zaraženih, a ozdravilo je ih je 477.  Za kraj je dodao da usprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji, nijedna socijalna mjera što se odnosi na osjetljive skupine nije dovedena u pitanje, odnosno da za sada nema povećanja cijena domova.

Darivanje je započelo prošli tjedan, a za korisnike domova kojima je osnivač Grad Zagreb pripremili smo ukupno 4100 paketa. S obzirom da je zbog situacije s koronom bio zabranjen ulaz u domove, podjelu smo napravili sada na radost naših korisnika i nas samih. To radimo već 12 godina, to je mali znak pažnje, ali znači puno našim korisnicima, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. Podsjetila je, da obzirom na sve što su djelatnici gradskih domova, ali i korisnici učinili za vrijeme koronavirusa i potresa, gradonačelnik Grada Zagreba je na Dan grada nagradio svih 11 domova Medaljom Grada Zagreba.
 
 

Gradske vijesti - 2020.