clanak False

Otvoreno međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju na Sljemenu

14.01.2020.

Na Sljemenu se održava Otvoreno međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju

Nakon Snježne kraljice, na Sljemenu se održalo dvodnevno Međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju FIS ZAGREB OPEN 2020. u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza.

Po završetku oba dana ovog tradicionalnog natjecanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je medalje najboljim skijašicama i skijašima u disciplini slalom.

Čestitavši pobjednicima Otvorenog prvenstva Zagreba, gradonačelnik Bandić istaknuo je značaj ovog natjecanja u promociji Zagreba te dodao kako će cijela priča biti zaokružena na Dan Grada kad će službeno biti otvorena Sljemenska žičara: Svi ćemo se lakše penjati na Sljeme. Neće biti gužve automobilima jer će samo specijalna vozila moći na Sljeme, a svi ostali će s ponosom koristiti najljepšu i najmoderniju žičaru u Europi.

Natjecalo se ukupno 68 skijaša i 17 skijašica iz 13 zemalja. U ponedjeljak je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ida Štimac iz Hrvatske a u muškoj konkurenciji Marko Šljivić iz Bosne i Hercegovine. Kiara Derks iz Nizozemske te Tijan Marovt iz Slovenije slavili su u utorak.
 

Gradske vijesti - 2020.