clanak False

Otvorenje nadograđene i rekonstruirane OŠ Jelkovec

14.09.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnica, simboličnim činom rezanja vrpce, otvorio je nadograđenu i rekonstruiranu Osnovnu školu Jelkovec. U okviru radova na ukupnoj površini od 1 214,80 m2 napravljene su četiri klasične učionice na prvom katu, četiri specijalizirane učionice na drugom katu te ostali prateći prostori (kabineti, spremišta i sanitarni čvorovi).

Ravnateljica škole Ljiljana Lepan Babić zahvalila se u ime svih djelatnika OŠ Jelkovec gradonačelniku Bandiću i suradnicima na dogradnji škole, koja je omogućila da od sada svi učenici školu pohađaju pod istim krovom. Projekt je započeo početkom ove godine i u prilično kratkom roku radovi su završeni, tako da smo novu školsku godinu dočekali s novim prostorima, na zadovoljstvo svih učitelja i učenika, rekla je ravnateljica Babić.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da je dogradnjom značajno olakšan rad i unaprijeđen odgojno – obrazovni standard škole, a djelatnicima škole, djeci i roditeljima zaželio uspješnu novu školsku godinu. Želja mi je da se što više čuje žamor djece, kako u školi tako i izvan nje. Ovo naselje od gotovo 13 000 stanovnika to zaslužuje i neka tako bude i u buduće, poručio je gradonačelnik.

Ovo je kapitalni projekt za stanovnike Jelkovca, za djecu koja pohađaju ovu školu i djelatnike koji u njoj rade, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić.

Osnovnu školu Jelkovec pohađa 1 044 učenika u 45 razrednih odjela.

Gradske vijesti - 2020.