clanak False

Otvorena peta manifestacija "Domaće je domaće u Zagrebu"

16.06.2020.
Na glavnome zagrebačkom trgu gradonačelnik Milan Bandić je u društvu suradnika otvorio  izložbenu-prodajnu manifestaciju Domaće je domaće u Zagrebu što ju peti put zaredom  organizira  Udruga branitelja proizvođača Panonija uz podršku Grada Zagreba.

Riječ je o gospodarskoj, turističkoj, kulturnoj i edukativnoj manifestaciji koja radi na  uključivanju branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u društvo proizvodnih djelatnosti i registriranih OPG-ova. Posjetitelji će moći uživati u slavonskim proizvodima do subote, 20. lipnja.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je prošlo pol desetljeća od početaka ove manifestacije, koja Zagrepčankama i Zagrepčanima nudi proizvode što su prije svega domaći, cjenovno prihvatljivi i najvažnije - kvalitetni. ''Žao mi je što smo ove godine u manjem broju u odnosu na prethodne zbog situacije oko koronavirusa. No moramo se čuvati i paziti, kako na sebe tako i na druge! Na meni je da otvorim ovu manifestaciju i pozovem sve da posjete štandove sa zdravim i domaćim plodovima i proizvodima iz naše Slavonije!'', rekao je gradonačelnik.

Ministar državne imovine Mario Banožić je zahvalio gradonačelniku Bandiću što podržava slavonske OPG-ove da promoviraju vlastite proizvode i što im pomaže da se predstave široj publici i turistima.

Predsjednik udruge Panonija Pavo Baotić je naglasio da usprkos manjemu broju izlagača na ovogodišnjem izdanju Domaće je domaće u Zagrebu nema straha za manji interes publike. ''Ovdje smo uvijek bili dobro primljeni, Udruga svojim djelovanjem već sedam godina ustrajava na svojim projektima, od čega pet godina članovi Udruge izlažu u glavnome hrvatskom gradu što nas iznimno veseli.''

Gradske vijesti - 2020.