clanak False

Otvorena 42. izložba gljiva

10.10.2020.
U Studentskom centru, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 42. po redu izložbu gljiva, koja se održava u organizaciji Gljivarskog društva Kamilo Blagaić.

Gradonačelnik Milan Bandić pozdravivši nazočne, kazao je kako zahvaljući upornosti i trudu svih članova i zaljubljenika u svijet gljiva, danas u prostoru SC-a svjedočimo bogatsvu i raskoši ove čuvene jesenske namirnice. Ova izložba je rezultat golemog truda svih onih koji vole gljive i žele svima približiti njihov zanimljivi svijet! Zato uživajmo u njihovom bogatstvu i ne zaboravimo na pridržavanje epidemioloških mjera, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednica GD Kamilo Blagaić Vesna Dujlović rekla je kako je ova izložba svojevrsna produžena ruka zagrebačkog Muzeja Gljiva. Naši članovi svojim radom žele educirati građane što se smije brati i konzumirati, neki od njih su danas tu s nam, i želim im još jednom poručiti hvala vam.
 
Posjetitelji će tokom dana imati priliku razgledati oko 200-tinjak uzoraka gljiva, koje su članovi  i prijatelji Društva skupili u široj okolici Zagreba, Žumberačkom gorju, Gorskom kotaru, Vukomeričkim goricama, Zagorskim bregima te po okolici Jastrebraskog.

Gradske vijesti - 2020.