clanak False

Otvoren 6. Sajam zimnice i autohtonih prozvoda

16.10.2020.
Na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 6. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava od 16. do 18. listopada, a u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Na sajmu će se predstaviti preko 90 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba.

Cilj ove prodajno – izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.

Gradonačelnik Milan Bandić je iskoristio ovu priliku da pozove sve Zagrepčanke i Zagrepčane,da naredna tri dana, dođu na glavni gradski Trg i posjete Sajam kako bi uživali u kušanju i kupovini tradicionalni pripremljenih domaćih proizvoda. Ukiseljene namirnice možemo danas kupiti u svakoj trgovini, ali domaća zimnica ipak ima posebnu vrijednost i donosi posebno zadovoljstvo. Hipokrat je rekao: „Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana“ , dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać je rekao kako predstavljanjem proizvoda, koji su rađeni po starim tradicionalnim recepturama, Ministarstvo i Grad ima za cilj snažnije povezati proizvođače s potrošačima, kako bi ukazali na vrijednost onih namirnica koje dolaze iz lokalnog okruženja.

Gradske vijesti - 2020.