clanak False

Održana 176. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

23.10.2020.
U Zagrebu je od jučer zabilježeno 580 novozaraženih s koronavirusom, 1 934 osobe su testirane, a za 894 je određena mjera samoizolacije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba u Gradskoj upravi.

Cecilija Rotim, glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je izvijestila da je aktivno 2 205 osoba, dok ih je u izolaciji 8 714 te je nazočne informirala o novome radnom vremenu drive-in punkta za testiranje na Mirogojskoj cesti:
  • od ponedjeljka do subote 10:00 – 14:00;
  • nedjeljom i blagdanima 8:00 – 10:00.
Za svako uzimanje uzorka, pacijenti se obvezno moraju naručiti preko platforme www.stampar.hr.

Kao i obično, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić je iznijela detaljnije podatke o financijskoj procjeni šteta od potresa:
  •  u obradi je 4 827 građevina;
  • 3 314 građevina je označeno nakon terenskog očevida;
  •  verificirano je 3 179 građevina;
  • potpisano je 135 ugovora;
  • inženjeri su odradili 9 715 radnih sati.
Dodala je i da su započele procjene u gradskim četvrtima Črnomerec, Gornji grad i Donji grad. Potom je zamjenica Majić istaknula da je radna skupina do danas pregledala i obradila dokumentaciju za 1 538 objekata radi procjene štete od poplave. Na novinarski upit o održavanju zagrebačkog Adventa, zamjenica je istaknula da je njegovo održavanje u planu, no naglasila je, i nadalje će se pratiti epidemiološka situacija i sukladno njezinu razvoju će se donositi odluke. „Naš je prioritet zdravlje naših sugrađana“, kazala je Majić.

Glede organizacije javnog prijevoza uoči Svih Svetih, zamjenica je objasnila da od danas poslijepodne kreće 30 %-tno pojačanje redovitih autobusnih linije za gradska groblja, što znači da će na liniji 106 prema Mirogoju od danas prometovati 9, na liniji 206 prema Miroševcu 3, a na liniji 267 prema Markovom polju 2 autobusa više te da će i tramvajski promet biti pojačan. Uoči blagdana, 31. listopada te na dan blagdana će prometovati dodatne izvanredne linije prema grobljima.

Uime Prometnog i komunalnog redarstva pomoćnik pročelnika Željko Renić je kazao da je jučer s 39 lokacija prikupljeno 80 tona, odnosno da je dosad s 15 218 lokacija prikupljeno 32 747 tona građevinskog otpada.

Stipo Mandić, voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke je izvijestio da je u protekla 24 sata zabilježeno jedno kršenje mjere izolacije, no da kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na zagrebačkome području nije bilo

Gradske vijesti - 2020.