clanak False

Obilazak mjesnih odbora u gradskim četvrtima Gornja i Donja Dubrava

23.10.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, obišao je danas gradske četvrti Gornja i Donja Dubrava.


U Branimirovoj ulici su u tijeku radovi na izgradnji nove punionice s tlačenim prirodnim plinom i trafostanicom, a investitor je Zagrebački električni tramvaj. Kako je objasnila direktorica Ljuba Žgela, ZET trenutno raspolaže sa 76 plinskih autobusa koji se pune na stanici u Podsusedu, no budući da je u tijeku nabava dodatnih 15, punionica na drugoj strani grada bila je potrebna kako bi zadovoljila potrebe svih vozila. „Plinska stanica će imati tri dispenzora za punjenje autobusa, a trenutno radimo i na četvrtom koji bi služio za punjenje osobnih vozila“, rekla je. 

U Mjesnom odboru Dankovec je u tijeku izgradnja precrpne stanice „Jalševec“, a radovi uključuju i izgradnju vodoopskrbnih cjevovoda u naseljima Oporovečki Breg - Jalševec - Sveta Barbara. Direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja Marin Galijot je istaknuo kako će se ovim projektom riješiti veliki dio problema vodoopskrbe stanovnicima ovog dijela grada. „Radi se o projektu koji je u pripremi preko dvije godine, a svi korisnici u mreži dugoj preko 15 kilometara će u konačni dobiti kvalitetnu opskrbu zdravstveno ispravne vode s tlakom koji zadovoljava potrebe svih kućanstava“. Projekt izgradnje precrpne stanice u Jelševečkoj vrijedan je oko 14 milijuna bez PDV-a, a završetak radova očekuje se krajem 2021.

U Studentskom gradu uređeno je dječje igralište na površini od 1365 m2 gdje su postavljene sprave za igru i vježbanje, klupe, stolovi, koševi za otpatke i sav popratni sadržaj. „Igralište je dugo bilo zapušteno, ali u suradnji s podružnicom Zrinjevac, ono je očišćeno, ograđeno te uređeno, na veliko veselje mladih obitelji i mlađih korisnika“, rekao je član VGČ Gornja Dubrava Josip Bandur.
         
U MO Gornja Dubrava izvode se radovi na izvanrednom održavanju Ulice Žuti breg, kroz koju je prošla nova instalacija vodoopskrbe i odvodnje, a navedenom intervencijom omogućiti će se bolji protok prometa. Predsjednik VGČ Gornja Dubrava Damir Oniško je istaknuo da će obnovljena prometnica biti protočnija i sigurnija, što je važno jer je u neposrednoj blizini Osnovne škole Žuti brijeg.

„Obilazak terena i rješavanja problema nema alternative. Prošli tjedan smo završili obilazak svih 218 mjesnih odbora, a potom krećemo u drugi i treći put, da se na licu mjesta uvjerimo kako napreduju projekti“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. „Ovo radimo već 19 godina, obilazimo građane u svim dijelovima grada, jer Zagreb ne završava na okretnicama tramvaja. Naši građani su prioritet“ rekao je.

Gradske vijesti - 2020.