clanak False

Obilazak Gradske četvrti Stenjevec

10.07.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga te Vijeća Gradske četvrti, posjetio je danas naselje Stenjevec.  

Pješački nathodnik preko željezničke pruge kod bivše Tvornice olovaka ·

Početkom kolovoza 2019. godine započeli su radovi na sanaciji pješačkog nathodnika preko željezničke pruge kod Tvornice olovaka Zagreb, odnosno od Radgonske ulice s južne strane do Ilice sa sjeverne strane. Novi nathodnik otvoren je prošloga tjedna.
„Nathodnik koji je bio na ovom mjestu izgrađen je prije više od 50 godina. Služio je najviše radnicima TOZ-a, neki od kojih su stizali iz Zagorja, a kako bi preko pruge mogli sigurno prijeći s podsusedske strane tračnica. Sad je tu nova konstrukcija i stanovnici ovih naselja mogu ponovno sigurno i bez brige prelaziti“, rekao je gradonačelnik Bandić te je zahvalio građanima na strpljenju dok su trajali radovi.

Kako je objasnio predsjednik VGČ Stenjevec Željko Jeger, radovi su obuhvatili kompletnu obnovu nosive konstrukcije te zamjenu svih površina, ograde i javne rasvjete, kao i pristupnih površina. Nosiva konstrukcija nathodnika je napravljena prema najmodernijoj tehnologiji, a ukupna duljina raspona je 70 metara. Vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna.

MO ¨Matija Gubec¨

Tijekom četiri godine izvedeni su građevinsko-obrtnički radovi, vanjska odvodnja te je uređen okoliš novog objekta MO Matija Gubec u Zagrebačkoj cesti. Radovi su bili izvedeni kroz tri faze, započeli su krajem rujna 2016., a završeni su početkom listopada 2019.
Nakon što je zahvalio gradonačelniku na podršci, predsjednik MO Matija Gubec Vinko Butigan je rekao da će nova zgrada Mjesnog odbora puno značiti članovima i stanovnicima te da zadovoljava sve moderne standarde izgradnje. „Nova zgrada ima više od 400 kvadratnih metara, sadrži dvije velike dvorane, konferencijsku dvoranu za sastanke, dva ureda, kuhinju, pet WC-a, lift i parking s dvije strane. Vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna“ rekao je.

Tržnica Špansko

Na tržnici Špansko se odvijaju radovi na izgradnji nove nadstrešnice i odvodnog kanala s priključcima, a nakon toga će započeti izgradnja ulične plinske mreže s priključcima.
„Prije dva tjedna smo ovdje otvorili radove u vrijednosti od oko 3,5 milijuna kuna. Rok je 25. rujan, a dok traju radovi poslovanje tržnice prebačeno je na parkiralište pored same tržnice“, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik VGČ Željko Jeger zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima te je istaknuo da je ovo značajan projekt za GČ Stenjevec i sve njegove stanovnike.
 
Dječje igralište Štrokinec i Ulica Dubravica

U sklopu obilaska, gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su i nedavno otvoreno dječje igralište Štrokinec u ulici Stara Loza. Kako je objasnio predsjednik MO Stenjevec-jug Tomislav Zovko, stanovnici su dugo tražili da se izgradi dječje igralište na ovoj lokaciji, a nakon dobivene projekte dokumentacije u 2018. godini, prošle godine je projekt realiziran. Vrijednost investicije je bilo oko 800 000 kuna.

Posljednja točka obilaska bila je Ulica Dubravica na kojoj su završeni radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu od Samoborske ceste do Aleje Bolonje.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot je rekao da je završen veliki kolektor Dubravica u duljini od 900 metara, a u vrijednosti od 18,5 milijuna kuna. „S ovim smo rasteretili zapadni sliv Zagreba što se tiče sigurnosti javne odvodnje. Po završetku radova na kolektoru, asfaltirano je u punom profilu kilometar prometnice“, rekao je.

Kako se čulo, kroz radove je obnovljen i nogostup kao i dio oborinske odvodnje prometnice ugradnjom 13 slivnika sa svim priključcima.

Gradske vijesti - 2020.