clanak False

Obilazak Gradske četvrti Podsljeme

13.11.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas Gradsku četvrt Podsljeme.

Nakon obnove stolarije i nanošenja nove fasade ranije u godini, na Domu zdravlja Šestine su početkom tjedna započeli i radovi na izmjeni krovišta s izolacijom i strujnim krugom, a investicija iznosi oko 1,25 milijuna kuna. „Dom zdravlja ima pedijatriju, stomatologiju, ljekarnu i patronažnu službu, a nadamo se ubrzo i ginekologiju. Rok izvođena radova zamjene krovišta je tri mjeseca“ rekla je ravnateljica Doma zdravlja Zagreb Centar Antonija Balenović.

Kod Osnovne škole Šestine su u završnoj fazi radovi na proširenju i saniranju prometnice koja je je bila preuska za dvosmjerni promet. „Ovo je nekada bila slijepa ulica i često su vozila prolazila blizu pješaka, ovim će se radovima rasteretiti gužva vozila i pješačkog prometa koja se svakodnevno stvarala oko škole“, istaknuo je ravnatelj OŠ Šestine Ljubomir Špiljar. 

U tijeku su radovi na rekonstrukciji tramvajskog okretišta Mihaljevac, a kako je rekao predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, ovaj projekt, vrijedan oko 13 milijuna kuna, drugi je najveći u Gradskoj četvrti Podsljeme nakon projekta sljemenske žičare. 

Kako je objasnio pomoćnik pročelnika u Sektoru za ceste, građevinski radovi bi trebali trajati između tri do četiri mjeseca. „U sklopu radova izvest će se obnova svih prometnih površina, izgradit će se novi polazni kolosijek s pripadajućim novim peronima, postavit će se nadstrešnice, rekonstruirat će se autobusni terminal koji će biti dvostruko veći od starog, a koji će omogućiti prometovanje autobusa bez polukružnog okretanja, što će dodatno povećati sigurnost korisnika terminala. Napravit će se odgovarajući broj parking mjesta, parking za bicikle te će se urediti zelene površine“ rekao je pomoćnik pročelnika Tepeš.    

Projekt obnove igrališta i pratećeg sadržaja Nogometnog kluba Prigorje iz Markuševca je u završnoj fazi, a više o planiranim radovima rekao je predsjednik Kluba Jurica Mihovec „Mi smo klub koji broji više od 200 članova, od kojih je oko 150 registriranih igrača u mlađim kategorijama. Cilj nam je osigurati što bolje uvjete za treninge i utakmice te da privučemo što veći broj djece iz okolnih krajeva u naš klub“, rekao je. Kako se čulo, ukupna investicija iznosi između 3,5 i 5 milijuna kuna, a radovi na obnovi infrastrukture uključuju postavljanje fasade, unutarnje uređenje klupskih prostorija te rekonstrukciju sanitarnih čvorova. Prošle godine su pomoćni tereni obnovljeni umjetnom travom kako bi se rasteretio glavni teren. 

Nedaleko od igrališta NK Prigorja, na Trgu sv. Šimuna, nalazi se objekt Mjesnog odbora Markuševec na kojemu su u tijeku radovi obnove zbog štete pretrpljene u potresu u ožujku, a u vrijednosti od oko 700 000 kuna. 

Gradske vijesti - 2020.