clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok

30.10.2020.

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb – Istok

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, predstavnicima Vijeća gradske četvrti,  mjesnih odbora i trgovačkih društava, Gradsku četvrt Novi Zagreb – Istok.

U Mjesnom odboru Veliko polje u siječnju je dovršeno uređivanje dječjeg igrališta područnog objekta DV Travno. Kako je objasnio predsjednik VGČ Novi Zagreb - istok Milenko Arapović, postavljena je antistresna podloga i nova ograda, obnovljene su pristupne staze te su zamijenjene sprave. Ukupna investicija obnove parka iznosila je oko 960 000 kuna.

Na objektu nove Osnovne škole Središće u Ulici Savezne Republike Njemačke radovi su također završeni u siječnju ove godine. „Ovu školu pohađa ukupno 257 učenika u 15 razrednih odjela. Izgradnjom nove škole došlo je do rasterećenja škola u blizini, a poglavito Osnovne škole Zapruđe“ rekla je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković. Kako se čulo, škola radi u jednoj smjeni, ima sve uvjete za moderno obrazovanje, uključujući i polivalentnu dvoranu za tjelesni odgoj i sport. Investicija je iznosila 48 milijuna kuna.

U Mjesnom odboru Zapruđe u tijeku su radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja Zagreb – Centar. Zamjenik pročelnice GU za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Filip Ćurko je rekao da je ukupno investirano oko tri milijuna kuna, od čega je 50 posto iz sredstava Europske unije. „Prije obnove zgrada je bila u energetskom razredu E, a sada je u energetskom razredu B. Nakon građevinskih radova, toplinske izolacije te ovojnice ravnog krova, kao i potrebnih strojarskih radova, došlo je do uštede od čak 78 posto na energiji za grijanje te do smanjenja emisija Co2 za 68 posto“ kazao je.

Prošle godine su završeni radovi na sanaciji nogometnog centra „NK Sava - Jakuševac“, a koji su, između ostaloga, uključili i energetsku obnovu zgrade Kluba, postavljanje umjetne trave na pomoćno igralište te postavljanje stupova rasvjete.

„U protekle dvije godine je u potpunosti rekonstruiran objekt, sanirano je travnato igralište, a iskopan je i zdenac za vodu koji služi za zalijevanje terena, što će Klubu donijeti dodatnu uštedu. Cjelokupna investicija iznosila je oko devet milijuna kuna. Sve veći broj djece koja ovdje treniraju je potvrda da smo dobrom putu“, rekao je Milan Čolić, pomoćnik pročelnika GU za sport i mlade.  

Gradske vijesti - 2020.