clanak False

Obilazak GČ Trnje

22.02.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima,  obišao je danas Gradsku četvrt Trnje; novouređeni park na uglu ulica Savska/Koturaška, (s dijelom – Park 5. studenoga), novi prostor Mjesnog odbora Veslačko naselje, te radove na sanaciji fasade Veslačkog kluba Croatia,  na uređenju pristupne prometnice ispred Doma zdravlja Trnje i  na obnovi vanjskog igrališta Osnovne škole Grigora Viteza.

Obilazak parka na uglu ulica Savska/Koturaška, (s dijelom – Park 5. studenoga)
Vijeće Gradske četvrti Trnje osiguralo je 595.000,00 kuna za uređenje parka na lokaciji Savska-Koturaška čiji je dio imenovan u Park 5. studenoga - Svjetski dan romskog jezika.
Radove je izvodio Zrinjevac (pripremni i zemljani radovi, vrtno tehnički radovi i urbana oprema).
U parku je postavljen Viktorijin zdenac, a ubrzo će biti postavljen i javni sat. Trenutačno se u parku uvodi javna rasvjeta, a očekuje se i postavljanje skulpture u spomen na 5. studenoga – Svjetski dan romskog jezika.
​Napravljeno je 80% posla i biti će jedan od najljepših parkova u gradu Zagrebu, rekao je gradonačelnik Bandić.

​S ponosom ističemo da smo radove u ovom parku priveli kraju, zajedničkim snagama. Smatramo da smo uređenjem ovog parka dobili novo lice ovog dijela grada, istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci.

Otvorenje novog prostora mjesne samouprave, Mjesni odbor Veslačko naselje, Veslačka ulica 17a
Temeljem ugovora sa tvrtkom Alfa stan, Gradski ured za mjesnu samoupravu preuzeo je prostor u novoizgrađenoj zgradi na lokaciji Veslačka ulica 17a.

Obilazak veslačkog kluba Croatia, Trnjanska cesta 117
Vijeće Gradske četvrti Trnje osiguralo je 535.000,00 kn za sanaciju drvene fasade na Veslačkom klubu. Radovi upravo završavaju.
Ove godine pristupiti će se i drugoj fazi uređenja – sanacija krovišta za koje Vijeće ima u planu osigurati 400.000,00 kn.
 
Uređenje pristupne prometnice ispred Doma zdravlja Zagreb-Centar, Podružnica Trnje, Kruge
Vijeće Gradske četvrti Trnje osiguralo je 614.000,00 kuna za uređenje pristupne prometnice. Radove su izvodile Zagrebačke ceste.
Trenutačno se radi na nastavku projektne dokumentacije za parkiralište Doma zdravlja (osigurano 71.250kn) kako bi se nastavilo uređenje parkirališta i drugih pristupnih prometnica u sklopu Doma zdravlja.
Uređenje prometnice i parkiralište Doma zdravlja Kruge u obuhvatu zahvata ima i uklanjanje dvije garaže, bez njihove suglasnosti za ishođenje građevinske dozvole i suglasnosti za uklanjanje garaža mi nemamo pravni interes za pokretanje postupka.
Suglasnost zatražena 07. veljače 2020.. Glavni projekt je izrađen te će se po dostavljenoj suglasnosti podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.
 
 

Gradske vijesti - 2020.