clanak False

Obilazak GČ Donja Dubrava

19.09.2020.

Obilazak VGČ Donja Dubrava

U redovitom obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, obišao je danas Gradsku četvrt Donja Dubrava.
 
Mjesni odbor Ivan Mažuranić
 
Prva lokacija obilaska bila je Vrpoljska ulica u Mjesnom odboru Ivan Mažuranić gdje je u planu izgradnja dječjeg igrališta i izgradnja spomen parka Pavla Spudića. Prema riječima predsjednika VGČ Milana Draženovića u tijeku je i projektiranje spojne prometnice Vrpoljska -Osječka kako bi se rasteretio promet. Izrađen je idejni projekt te je predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. Nakon izdavanja lokacijske dozvole pristupit će se rješavanju  imovinsko pravnih poslova te daljnja razrada projektno-tehničke dokumentacije, kazao je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš.
 
Direktor VIO Marin Galijot istaknuo je kako su na području MO Ivan Mažuarnić u posljednjih godinu i pol dana rekonstruirali vodoopskrbne cjevovode u Kijevskoj, Nuštarskoj, Javorinskoj  i Saborskoj ulici. Vrijednost radova sa izmjenom svih priključaka iznosi oko tri milijuna kuna bez pdv-a.  U tijeku je asfaltiranje Kijevske ulice te se očekuje završetak radova do polovice listopada.
 
Mjesni odbor Stari Retkovec
 
Sljedeći lokacija obilaska bila je Željeznička ulica u MO Stari Retkove za koju je u planu rekonstrukcija. Ishođena je pravomoćna građevinska dozvola, dok se natječajna dokumentacija planira pokrenuti ove godine nakon čega slijede i sami radovi. Izvest će se kompletna revitalizacija komunalne infrastrukture te pripadajuća javna rasvjeta. Riječ je o potezu od 800 metara te se proteže od Ulice III. Retkovec do Ulice Ivana Sandelića.
 
U Vrinicama i VII. Retkovcu za koje je od iznimne važnosti rekonstrukcija Željezničke ulice izgrađen je vodovod, odvodnja i plinofikacija, a trenutno su u tijeku i radovi  na izgradnji prepumpne stanice na jednom dijelu u Vrinicama, istaknuo je predsjednik Draženović.
 
 
Mjesni odbor Novi Retkovec
 
Nakon Starog Retkovca gradonačelnik je sa suradnicima obišao i Novi Retkovec, odnosno park Sitnice u Aleji ruža gdje je u tijeku izgradnja dječjeg parka.
 
Prema riječima pomoćnika pročelnika mega ureda Damira Đerzića na 12 000 kvadrata uredit će se dva dječja igrališta, jedan za stariju i jedan za mlađu djecu. Također će se urediti i vježbalište za odrasle, košarkaško igralište i igralište za stolni tenis. Vrijednost investicije je dva milijuna kuna, a završetak radova očekuje oko 15. studenoga. Očekuje se uređenje i hortikulture, postave klupa i koševa za otpad.  
 
Nakon parka, gradonačelnik Bandić obišao je i Osnovnu školu Retkovec za koju je u planu energetska obnova.
 
Za školu koju pohađa 950 učenika u 40 razrednih odjela planirana je i dogradnja  koja uključuje osam novih učinioca, dvodjelnu sportsku dvoranu, informatički centar sa učionicama te  knjižnicu, istaknula je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.
 
Mjesni odbor Čulinec 
 
U sklopu obilaska GČ Donja Dubrava, bio je i NK Čulinec, gdje su započeli radovi na izgradnji bunara za navodnjavanje nogometnih terena. Sljedeći tjedan počet će i radovi na nogometnim poligonima koji su od velikog značaja za nogometaše NK Čulinec, rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić te dodao da će kontinuirano nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu.
 

Gradske vijesti - 2020.