clanak False

Nove električne trokolice podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga d.o.o.

08.10.2020.
Danas su na glavnome gradskom Trgu predstavljene nove električne trokolice Holdingove podružnice Čistoća. Električna trokolica nastala je kao kompromis teretnog i ekološkog vozila, a idealna je za prijevoz kante sa sitnim otpadom po frekventnim gradskim ulicama  u kratkom vremenu. Isporučitelj je zagrebačka tvrtka Viking d.o.o., a riječ je o 100% hrvatskom proizvodu i inovaciji.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako upravo zahvaljući svim radnicima Podružnice, od kojih su neki danas na Trgu s nama, imamo čist i uredan Zagreb. Reda, rada i odgovornosti uvijek treba biti kao i zahvalnosti za one na terenu! Upravo zato deset najboljih radnika Čistoće biti će kandidati za ovogodišnju Medalju Grada Zagreba!, dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Voditelj podružnice Čistoća Jure Leko pozdravio je gradonačelnika Milana Bandića, predsjednicu Uprave Zagrebačkog Holdinga d.o.o. Anu Stojić Deban, prisutne radnike Podružnice te sve ostale naglasivši kako je iznimno ponosan na ovaj dan jer se radi o hrvatskom proizvodu i inovaciji. Naši radnici su otprije imali priliku u svom radu koristiti šest testnih vozila. Ona omogućuju veću mobilnost i pokretljivost, a uz 30 novih i dalje su uporabi vozila na mehanički pogon, njih 296.

Direktor zagrebačke tvrtke Viking d.o.o. Robert Vlašić istaknuo je kako osim što se radi o lokalnom proizvodu, ovaj je posebno rađen kako bi mogao savladavati veće uspone i na taj način vozaču osigurao veću stabilnost.

Vozila imaju snagu jednog kW, mogu nakon punjenja izdržati 6h vožnje, a nosivost im je do 500 kg.
 

Gradske vijesti - 2020.