clanak False

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija

03.06.2020.
Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba danas je potvrdio da u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih od koronavirusa te da su dvije osobe ozdravile. Pod nekom od mjera Nacionalnog stožera je još sedam osoba, jedna je na kućnome liječenju, a šest ih je u samoizolaciji.

Glede saniranja posljedica od potresa, jučer je u Zagrebu preliminarno pregledano 97 objekata, a u sve tri pogođene županije 22 911 te ih je u Zagrebu za pregled preostalo još 2 052, a izvan Zagreba 278. Hitne intervencije na uklanjanju oštećenja se nastavljaju, a u tijeku su radovi na potezu od Šoštarićeve ulice u smjeru Mihaljevca, trenutno u Ulici Ribnjak. Od potresa pa do danas je uklonjeno 19 696,68 tona građevinskog otpada s 8 243 lokacije.

Dao sam nalog svim nadležnim gradskim službama da se u roku od 10 dana pregledaju svi preostali objekti, rekao je gradonačelnik te je još jedanput pozvao sve koji ispunjavaju kriterije da predaju zahtjev za dobivanje stana u najam. Nitko u Zagrebu neće ostati bez krova nad glavom!, zaključio je.

Gradonačelnik je ponovo zahvalio službama i njihovim zaposlenicima na napornome radu tijekom posljednjih mjeseci – radnicima na krovovima, statičarima koji procjenjuju stupanj oštećenja, vatrogascima, djelatnicima NZZJZ Dr. Andrija Štampar i Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata, tvrtkama čiji djelatnici  rade na visinama sa specijalnim strojevima, djelatnicima društva za spašavanja, svim zdravstvenim institucijama… Podsjetio je na načela dr. Andrije Štampara koja su i danas u temeljima javnog zdravstva i socijalne medicine te na važnost ponovne uspostave Imunološkog zavoda.

Gradonačelnik je sugrađane zamolio za strpljenje, naglašavajući da je sigurnost na prvome mjestu ta da će se tramvajski prijevoz u centru grada uspostaviti tijekom naredna tri do četiri tjedna, a da će dotad voziti autobusi.

Gradske vijesti - 2020.