clanak False

LiDraNo 2020.

09.03.2020.
Danas je u Satiričkome kazalištu Kerempuh zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević otvorila LiDraNo 2020. – 29. smotru literarnoga, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a  u organizaciji Grada Zagreba, OŠ Antuna Gustava Matoša i prirodoslovne škole Vladimira Preloga.
 
Ova manifestacija pokazuje koliko su naša djeca kreativna i koliko se mogu izraziti kroz stvaralaštvo, rekla je zamjenica te je djeci poručila da vjeruje u sebe i da nagrade i priznanja neće izostati. Bit ćete na ponos svojim učiteljima i mentorima, svojim roditeljima, ali i nama u Gradu Zagrebu. Želim da ostvarite najbolje rezultate i da vas sjećanja, emocije i prijateljstva koja ćete ovdje steći prate kroz cijeli život.
Zamjenica Pavičić Vukičević je također naglasila kako je misija Grada Zagreba da djeci i mladima omogući stvaranje na najkreativniji način u najboljim uvjetima. Naš je grad prepoznat kao grad djece i mladih, grad umjetnosti, grad velikih postignuća, grad ljudi koji putujući svijetom pronose ime našeg grada postajući tako njegovi najbolji ambasadori.
 
 
Program smotre obuhvaća literarno, dramsko-scensko, novinarsko i radijsko stvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola, stručne razgovore i okrugle stolove s mentorima i učenicima, pojedincima ili članovima družina što su ih dužni održati članovi prosudbenih povjerenstava na svim razinama te nakladničku djelatnost (zbornik odabranih literarnih i samostalnih novinarskih radova pozvanih na državnu smotru te popis svih radova, učenika i mentora za ostale izričaje smotre).
 
Smotra poštuje načela slobode stvaralaštva učenika i družina, osobnoga stvaralačkog izražavanja te dobrovoljnosti sudjelovanja radi razvijanja i poticanja literarnoga, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva, promicanja pisanoga i govornog izražavanja na hrvatskome jeziku te otkrivanja, praćenja i poticanja osobitih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti.
 
 

Gradske vijesti - 2020.