clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

14.07.2020.
U posljednja 24 sata u NZZJZ Dr. Andrija Štampar, od 404 testirane osobe pozitivan test dale su  četiri osobe izviješteno je  na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, održanoj u Gradskoj upravi.
Trenutno je u Zagrebu aktivno zaražena 391 osoba, a važno je naglasiti da je od početka epidemije pa do dosada obavljeno 21 787 testa na koronavirus, najviše u cijeloj Hrvatskoj, kazao je za medije ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar.

Gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako mu je drago zbog ovakvog pada u trendu oboljelih, no kako ta vijest ne znači da se možemo opustiti jer bi već sutra situacija mogla biti drugačija. Apeliram na maksimalnu odgovornost i disciplinu, a našim sugrađanima mogu uputiti samo jedno veliko hvala što su ozbiljno shvatili situaciju, te što čuvaju sebe i druge!, naglasio je gradonačelnik.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva  je istaknuo da je građevinski otpad do danas uklonjen s 11 164 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana uklonjeno 147 tona s 137 lokacije.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je u svezi triju zaraženih djelatnica u Domu za umirovljenike Centar naglasila kako nema novooboljelih– novotestirana su četiri korisnika te su rezultati negativni. Situacija je i dalje pod kontrolom uz striktno pridržavanje mjera opreza, dodavši kako nije poznato gdje su se spomenute zarazile budući da nisu boravile van zemlje niti su bile izloženu kontaktu s zaraženima i onima u samoizolaciji.
Odgovarajući na pitanje o financijskoj procjeni šteta, gradonačelnik Bandić je najavio kako će do kraja tjedna biti objavljen novi javni poziv stručnjacima koji bi se na taj način mogli uključiti i pomoći svojim znanjem i radom sugrađanima, kako bi se što prije sanirale posljedice potresa.
 

Gradske vijesti - 2020.