clanak False

Konferencija za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

09.07.2020.
U Nastavnome Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je tijekom jučerašnjeg dana testirano 420 osoba, a od kojih su 23 pozitivne na COVID-19, dok su  mjere samoizolacije propisane za 59 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite na današnjoj konferenciji za novinare u auli Gradske uprave.

Dr. Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda je kazala da je većina novozaraženih bila u  kontaktu s prethodno oboljelima, ali i da za neke od njih još ne znaju uzrok. U Zagrebu su trenutno 343 osobe aktivno bolesne, dok  su mjere samoizolacije propisane za 1 218 osoba. Pozivam još jedanput sugrađane da u svim zatvorenim javnim prostorima kao i u javnome gradskom prijevozu nose maske te da pripaze na socijalnu distanciju i da izbjegavaju fizički dodir i da koriste dezinficijense. 

U odnosu na prethodne dane kada je pozitivnih u odnosu na broj testiranih bilo 3,5 %, danas je 5% pozitivnih, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić te je dodao kako ćemo nažalost morati naučiti živjeti s virusom. Apeliram na sugrađane da budu disciplinirani i oprezni prema sebi i svojim bližnjima jer s popuštanjem mjera i odlaskom na godišnje odmore postoje veće mogućnosti za porast novooboljelih.

Iz Policijske uprave Zagrebačke su kazali da u protekla 24sata nije zabilježeno kršenje niti jedne odluke Nacionalnog Stožera niti izrečenih mjera samoizolacije.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva  je istaknuo da je građevinski otpad do danas uklonjen s 10 892 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana uklonjeno 125 tona s 61 lokacije.

Gradske vijesti - 2020.