clanak False

Konferencija za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

12.06.2020.
„U posljednja 24 sata nemamo novih oboljelih u Zagrebu, a to ne znači da ne moramo i nadalje biti oprezni i disciplinirani“, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba na Velesajmu.

Dodao je da je ovakva pozitivna epidemiološka situacija preduvjet koji se mora ispuniti kako bi se život u glavnome gradu vratio u normalno stanje. „Trend je pozitivan, tako trebamo nastaviti, svakim danom se bližimo kraju ove pandemije“, rekao je uz ponovljene zahvale građanima i službenicima koji su najzaslužniji za takve rezultate.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić je izvijestila da sve zdravstvene ustanove u vlasništvu Grada rade u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Poručila je korisnicima da, ukoliko imaju bilo kakve simptome ili poteškoće respiratornog sustava, prije dolaska u zdravstvene ustanove kontaktiraju liječnika telefonom te da ne dolaze u ustanove bez konzultacije.

Kako se čulo, sveukupan broj objekata prijavljenih Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata iznosi 25 311, a od tih je pregledano 24 397. Neuporabljivo ih je 5,1%, privremeno uporabljivo 19,6%, a uporabljivih objekata je 75,3%. Komunalni redari su postupali na 9 250 lokacija s kojih je prikupljeno 21 361 tona građevinskog otpada. U protekla dva dana je prikupljeno 158 tona građevinskog otpada s 138 lokacija u Zagrebu.

Gradonačelnik Bandić je najavio i skorašnje otvorenje kompleksa Svetice. „Bazen ćemo otvoriti u ponedjeljak 15. lipnja nakon sanacije manjih oštećena pretrpljenih u potresu“.

Osvrnuo se i na stadion Maksimir na kojemu je istočna tribina pretrpjela štetu. „U razgovorima s GNK Dinamo, prije prirodnih nedaća koje su zadesile Zagreb, odlučili smo krenuti u projekt izgradnje novog stadiona na Maksimiru koji bi smjestio od 25 do 30 tisuća gledatelja. IGH je prije šest mjeseci izvršio statičku analizu objekta te konstatirao određeno oštećenje na istočnoj tribini, zbog kojih je tu tribinu svakako trebalo ukloniti. Suglasni su i Klub, i Grad i navijači da se napravi novi stadion na ponos svih navijača Dinama i svih Zagrepčana“.

Također je rekao da je prošlog tjedna započela dodatna analiza statike na stadionu Maksimir koja će biti gotova do 25. lipnja „Nakon toga ćemo imati više informacija, a do tada navijači mogu koristiti ostale tribine koje su označene zelenom naljepnicom“, rekao je gradonačelnik.  
 

Gradske vijesti - 2020.