clanak False

Konferencija za medija nakon sastanka Stožera Civilne zaštite

19.06.2020.
''Nažalost je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Zagrebu, pet je novozaraženih. Gradski zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim standardima. Iako smo imali trend opadanja novozaraženih, u zadnjih par dana je došlo do pogoršanja ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj zemlji.'', rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na konferenciji za novinare što je nakon sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održana na Zagrebačkome velesajmu. Apelirao je na sve, pogotovo na predstavnike medija da što češće upozoravaju na važnost poštivanja mjera i pojačanog opreza.

Zamjenica ravnatelja NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ Sandra Šikić je kazala da je u protekla 24 sata testirano 79 osoba te da je 5 novooboljelih u Zagrebu. ''Posljedično tomu, za 70-oricu su određene mjere samoizolacije! U Zagrebu su dosada evidentirana 494 oboljela, a 461 se oporavio.''

U tijeku su brzi pregledi oštećenih objekata, a dosada ih je pregledano 25 119. U gradu je za pregled preostao 121 objekt, a izvan grada još 96. GSKG je od dana potresa pa do danas obavio 2 093 hitne intervencije, a oštećenja dimnjaka su evidentirana na 5 137 objekata, izvijestili su iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekta društvenih djelatnosti i stambenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te upravitelji zgrada i nadalje redovito interveniraju na terenu prema pozivima građana.

Do danas je prikupljeno 22 020,68 tona građevinskog otpada s 9 655 lokacije, dok se tijekom jučerašnjeg dana postupalo na 113 lokacija te je prikupljeno 179 tona.

Gradonačelnik Milan Bandić je iskazao žaljenje zbog novog porasta broja zaraženih te je dodao kako moramo čuvati svoje i zdravlje najmilijih, posebice tijekom nadolazećega produženog vikenda i blagdana jer se rizik od ugroze povećava intenziviranjem socijalnih kontakata. ''Pratimo epidemiološke mjere, opuštanju mjesta nema!'', naglasio je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2020.