clanak False

Izvještaj gradskog Stožera / Aktivnosti vezane uz sanaciju šteta od potresa

02.07.2020.
U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar provedena su 432 testiranja. U gradu Zagrebu zabilježeno je 19 novodijagnosticiranih slučajeva, zbog čega je za 127 osoba propisana mjera samoizolacije. Trenutno je u gradu Zagrebu 261 aktivan slučaj, a 1363 osobe su u samoizolaciji. Oporavljenih je 487.

Što se tiče potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb navodi se da Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada u suradnji s drugim gradskim uredima nastavlja rad na urređivanju baza podataka kako bi mogli pratiti tijek obnove grada. Mole se građani da prate informacije kako bi pravovremeno znali  kako postupati po pitanju ažuriranja statusa zgrade nakon sanacije.
 
Grad je imenovao i Stručno povjerenstvo u kojem su angažirana 123 vanjska člana, građevinski inženjeri, arhitekti, kao stručnjaci za procjenu šeta. Oni će iduća dva mjeseca provesti na terenu pa se pozivaju građani da budu dostupni, da bez obzira na godišnje odmore netko od članova obitelji osigura angažiranim stručnjacima pristup njihovom objektu.
 
Također, na oštećenim objektima Javna vatrogasna postrojba Zagreba provodi redovne aktivnosti i do danas je postupano na ukupno 5 500 lokacija. Završeni  su radovi na dionici tramvajskog prometa na Trgu kralja Tomislava i na ostalim lokacijama nakon kojih je ZET, od danas, uspostavio redoviti tramvajski promet na svim dionicama u Zagrebu. U protekla 24 sata u Zagrebu je na 75 lokacija prikupljeno 108 tona građevinskog otpada.

Sve aktivnosti Grada Zagreba vezane uz sanaciju šteta uzrokovanih potresom možete pogledati na prezentaciji (PPT)

Na linku https://youtu.be/fEdF6WjBQC4 se nalazi i video o potresu u gradu Zagrebu te poziv za donaciju. IBAN: HR5723600001502749340

 

Gradske vijesti - 2020.