clanak False

Gradonačelnikova isprika Srpskoj nacionalnoj manjini

13.06.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je pismo isprike predsjedniku Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba Borisu Miloševiću, predsjedniku Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu, predsjedniku Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Mili Radoviću i Mitropolitu zagrebačko-ljubljanske eparhije Porfiriju Periću zbog incidenta u zagrebačkoj Kustošiji:

Primite moju najiskreniju ispriku radi incidenta koji se dogodio na zagrebačkoj Kustošiji i koji najoštrije osuđujem!
Zagreb je otvoren grad koji doista živi multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost.
Kao gradonačelnik, punih se dvadeset godina zalažem za razvoj tolerancije u našem gradu, poštivanja drugih i drugačijih  kao i svih općeprihvaćenih ljudskih i demokratskih vrijednosti. Zagreb je grad koji poštuje različitosti, a osuđuje diskriminaciju i bilo koji oblik nasilja. Ne smijemo dopustiti da izolirani slučajevi okaljaju naše zajedništvo koje gradimo i živimo godinama i po čemu drugima možemo služiti kao primjer.
Primite moju ispriku još jednom, a naše sugrađane pozivam da svakodnevno dokazujemo svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa - ako hoćete - i kršćansku dobrotu. Ostanimo siguran grad i mjesto ugodnog življenja, svima na ponos!
 
  

Gradske vijesti - 2020.