clanak False

Gradonačelnik osudio incident u zagrebačkoj Kustošiji

13.06.2020.
U posljednjih 24 sata, u Zagrebu je jedna novooboljela osoba, a radi se građaninu grada Zagreba koji je bio u višednevnom posjetu u Bosni i Hercegovini, rečeno je danas na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je ukupno 13 872 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano ih je 70. Pod epidemiološkim nadzorom nalaze se tri osobe, dok je 31 u samoizolaciji.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je ponosan na sugrađane posljednjih mjesec dana, ali i apelirao da se i nadalje svi pridržavamo mjera Nacionalnog stožera, da ostanemo disciplinirani i odgovorni jer kako je rekao najteže od svega je održati pozitivnu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo.

Statičari i nadalje pregledavaju objekte oštećene u potresu. Do današnjeg dana zaprimljene su 25 263 prijave za brze preglede objekata, od kojih je 23 409 pregledano. Od ponedjeljaka, 15.6. radovi na otklanjanju oštećenih dijelova objekata izvodit će se u Ulici kralja Zvonimira od Harambašićeve do Heinzelove ulice, s time da će tramvajski promet cijelo vrijeme biti u funkciji.
Odvozi se i građevinski otpad, a dosada je s 9 360 lokacija prikupljeno 21 521,68 tona.

Gradonačelnik Bandić najoštrije je osudio jučerašnji incident na zagrebačkoj Kustošiji, te istaknuo da osuđuje diskriminaciju i bilo koji oblik nasilja. Ne smijemo dopustiti da izolirani slučajevi okaljaju naše zajedništvo koje gradimo i živimo godinama i po čemu drugima možemo služiti kao primjer.
Ujedno je i uputio pismo isprike predstavnicima Srpske nacionalne manjine.

 

Gradske vijesti - 2020.