clanak False

Gradonačelnik obišao radove u Sesvetama i Donjoj Dubravi

02.07.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je danas sa suradnicima, predstavnicima Mjesnih odbora, direktorom Vodoopskrbe i odvodnje Marinom Galijotom, te voditeljem podružnice Zagrebačke ceste Draganom Perićem, neke od aktualnih radova u Sesvetama i Donjoj Dubravi.

Radovi na sanaciji kolnika i infrastrukture u Brestovečkoj ulici

Prva točka obilaska bila je Brestovečka ulica na kojoj se, kako je istaknuo gradonačelnik Bandić, radovi na izvanrednom održavanju približuju kraju, a ulica će biti otvorena za promet prije zadanoga roka – do sredine kolovoza.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste Dragan Perić je izvijestio da obnova Brestovečke uključuje uređenje kolnika s oborinskom odvodnjom, izgradnju nogostupa s pješačkim prijelazima i prometnom signalizacijom te postavljanje nove javne rasvjete. Radovi se zbog opsega i prometnog opterećenja izvode u 3 faze, ukupno obuhvaćaju 1740m, a od čega je preostalo manje od 300m. Vrijednost radova je oko osam milijuna kuna.

Prema riječima predsjednika VGČ Sesvete Stjepana Kezerića, dogovoreni rok bio je do početka školske godine, ali radovi bi mogli završiti puno ranije ako posluži vrijeme. Naglasio je da su građani Brestja izuzetno zadovoljni kvalitetom i brzinom radova.

Rekonstrukcija križanja Soblinečke/Prepuštovečke i Šašinovečke

„Ovim zahvatom predviđena je kompletna rekonstrukcija križanja, a u sklopu radova izvršit će se i nova semaforizacija. Potez na kojemu se izvode radovi iznosi 700m te će se na kraju radova, sredinom srpnja, ukupno urediti 8 000 kvadratnih metara prometne površine. Na glavnom prioritetnom pravcu Soblinečke izvest će se zasebni lijevi skretači koji će uvelike ubrzati protok prometa kroz križanje“, objasnio je pomoćnik pročelnika iz Sektora za promet Krunoslav Tepeš.

Također je naglasio da će se, zbog velike frekvencije autobusnog i pješačkog prometa te blizine OŠ Ivana Granđe koju pohađa velik broj djece, napraviti dva autobusna ugibališta, obostrane biciklističke i pješačke staze, uredit će se zelene površine i drvoredi, a u sklopu predmetnih radova izvela se i kompletna rekonstrukcija komunalne infrastrukture. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko osam milijuna kuna.   

Uređenje polivalentnog igrališta u Donjoj Dubravi

Gradonačelnik Bandić je potom prisustvovao otvorenju nogometnog i košarkaškog igrališta na križanju Štefanovečkog zavoja i Branimirove ulice u GČ Donja Dubrava. Kako se čulo, u protekla dva mjeseca izvršena je izgradnja dječjeg igrališta, steet work igrališta, postavljene su ograde te su uređene zelene površine, a izvođač radova bio je podružnica Zrinjevac.

Predsjednik VGČ Donja Dubrava Milan Draženović je naglasio da je na tom području, u posljednjih sedam godina, izgrađeno sedam novih te obnovljeno još toliko starih dječjih igrališta. "Izgrađena su tri ovakva sportska centra, a predviđen je još jedan u Sopničkoj ulici u idućih godinu dana. Vjerujem da će kroz nekoliko godina Donja Dubrava biti jedna od najkvalitetnijih područja Zagreba u kojoj će građani imati na raspolaganju sve potrebne sadržaje. Osim sadržaja za mlade i sportaše, kroz ovih sedam godina smo obnovili i 285 prometnica, riješili smo kanalizaciju, vodovod i plinske priključke. Infrastruktura u Donjoj Dubravi će kroz kratko vrijeme biti u potpunosti riješena“, rekao je. Zahvalio je izvođačima radova i gradonačelniku Bandiću na kontinuiranoj potpori.  

Gradonačelnik Bandić je zahvalio građanima i školarcima na strpljenju te dodao kako Grad u posljednjih 20 godina kontinuirano radi na održavanju i poboljšanju komunalne i društvene infrastrukture ovog zagrebačkog naselja.

U sklopu obilaska, gradonačelnik je posjetio radnike u Branimirovoj gdje je u tijeku izgradnja desnog skretača na ulazu u Retkovec III, te radnike u ulici Vrinice gdje je u tijeku izgradnja odvodnog kanala s priključcima.

Gradske vijesti - 2020.