clanak False

Gradonačelnik obišao Gradsku četvrt Donji grad

16.10.2020.
U sklopu redovitih obilazaka gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, obišao je danas Gradsku četvrt Donji Grad.

Na glavnome gradskom trgu nedavno su završeni radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na relaciji Trg bana Josipa Jelačića i Praške ulice. „Za vrijeme obustave prijevoza zbog pandemije, na križištu Praške i Jurišićeve izmijenjeno je 320 metara tračnica, izmijenjeno je skretište i zamijenjene su dotrajale betonske ploče uz kolosijek. Ukupna investicija iznosila oko 4 milijuna kuna“, rekla je direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Radovi na sanaciji oštećenja nastalih u potresu na objektu Osnovne škole Petar Zrinski u Krajiškoj ulici su u tijeku. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je objasnio da je prva faza završena te da traju pripreme za nastavak obnove. „Završili smo s radovima na statičkoj stabilizaciji objekta, da ne bi došlo daljnjih šteta, a jučer je pokrenut postupak javne nabave za drugu fazu, koja će započeti početkom veljače. Do 1. rujna sljedeće godine očekujemo da će škola biti u potpunosti obnovljena“, rekao je.

Vrijednost svih radova na OŠ Petar Zrinski iznosi oko 95 milijuna kuna bez PDV-a.

Objekti V. gimnazije i OŠ Izidora Kršnjavoga su također oštećeni tijekom potresa, ali kako je objasnio pročelnik Lovrić, tu su dva objekta od ukupno 161 koji su bili u potpunosti obnovljeni do 1. rujna ove godine. „Nastava redovito funkcionira, a škole su ljepše i urednije te statički sigurnije nego što su bile“, rekao je pročelnik Lovrić.

„Sve je bilo obnovljeno na vrijeme, škola je estetski ljepša te znatno sigurnija. Na prvi dan su učenici mogli normalno sjesti u školske klupe“, rekao je ravnatelj V. gimnazije Tihomir Engelsfeld. Ukupna investicija za obnovu OŠ Izidora Kršnjavoga iznosila je 2 milijuna kuna, a za sanaciju V. gimnazije izdvojeno je oko 8 milijuna kuna.  
 
U tijeku je i zamjena dotrajalih sprava u Adrenalinskom parku u ulici Grgura Ninskog na području Mjesnog odbora „Kralj Petar Svačić“.

„Većina sprava je bilo u lošem stanju, neke su bile i uništene, a za oko dva tjedna imat ćemo novi park s novim spravama na zadovoljstvo njegovih korisnika“ rekao je Petar Paradžik, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji Grad. Vrijednost radova na Adrenalinskom parku iznosi oko 400 000 kuna.
 

Gradske vijesti - 2020.