clanak False

Fontane u znaku cvijeta "Sjećanje"

10.07.2020.
U povodu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici 1995. – 2020, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je večeras fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice koje svijetle u znaku cvijeta Sjećanje. Događaj je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Žao mi je što ove godine zbog covida i potresa nismo mogli organizirati komemoraciju jer 8.372 ljudi zaslužuje komemoraciju svake godine, pa i u glavnom gradu Republike Hrvatske, rekao je gradonačelnik te dodao da se još i danas, 25 godina nakon genocida, traga za 2000 Bošnjaka. Želim spokoj i mir svim žrtvama Srebrenice, neka im je vječna slava. Da se nikada ne zaboravi i da se nikada nikom ne ponovi.

Sjećanje na nevine žrtve, sjećanje na zlo koje se dogodilo toga jula u Srebrenici važno je da se nikada nikome ne bi ponovilo, rekao je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić te zahvalio Gradu Zagrebu na svjetlosnoj projekciji koja će podsjećati sve koji prolaze Zagrebom na Srebrenicu.

 

Gradske vijesti - 2020.