clanak False

Epidemiološka slika u Zagrebu nije baš zadovoljavajuća, 25 novozaraženih

03.07.2020.
Broj novozaraženih u Zagrebu u posljednja 24 sata je 25, izvijestio je Stožer civilne zaštite grada Zagreba uz poziv građanima da se ponašaju odgovorno.

„Kroz domove zdravlja prošlo je 233 osoba, a kroz drive in ambulante 114 osoba“, rekao je novinarima gradski pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar kazao je kako je u Zagrebu trenutno 286 oboljelih osoba, ukupna brojka oporavljenih je 487, a 1445 osoba je u samoizolaciji, od čega je jučer za 177 osoba propisana mjera samoizolacije. U Zavodu je jučer testirano 408 osoba.
Zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur izvijestio je da u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera Nacionalnog stožera, osim kršenja jedne mjere preventivne samoizolacije na području Sesveta.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković kaže da je Javna vatrogasna postrojba, zbog nevremena, jučer imala 15 hitnih intervencija, a i dalje se radi na sanaciji uklanjanja dijelova objekata kojima prijete neposredno urušavanje. Željko Renić iz komunalnog i prometnog redarstva je dodao kako su jučer s 59 lokacija ukupno odvezli 110 tona građevinskog otpada.

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romane Galić, u nedjelju 5. srpnja, u svih 11 zagrebačkih domova za starije osobe nalazit će se birački odbori kako bi se omogućilo starijim osobama da glasuju uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.




 

Gradske vijesti - 2020.