clanak False

Dva novooboljela u Zagrebu

17.06.2020.
''Od onih koji su testirani u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, dva su nova slučaja pozitivna na koronavirus pa je dosad u Zagrebu ukupno 485 oboljelih, a 461 osoba je oporavljena. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar nije utvrđen ni jedana novozaražena osoba. Zbog novonastale situacije izrečene su mjere samoizolacije za 40-ero osoba'', kazala je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar na konferenciji za novinare što je nakon sjednice Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba održana na Zagrebačkome velesajmu.

Javna vatrogasna postaja Zagreb nastavlja provoditi redovite aktivnosti prema pozivima građana, a dosad je na teren izašla na više od 5 440 hitnih intervencija. Obavljaju se brzi pregledi oštećenih objekata te ih je dosada obavljeno ukupno 24 967. U Zagrebu ih je za pregled preostalo još 242, a izvan grada 103, poručili su iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekta društvenih djelatnosti i stambenih objekata.

Do današnjeg dana je prikupljeno 21 756,68 tona građevinskog otpada s 9 495 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 149 tona s 81 lokacije, rečeno je iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo.

Sugrađanima je gradonačelnik Milan Bandić uputio apel za dodatan oprez s obzirom na novozaražene, posebice onima koji su u bližem kontaktu s osobama koji dolaze iz zemalja s povećanom stopom ugroze od koronavirusa. Još jedanput je svima zahvalio na disciplini i odgovornome ponašanju, posebno zdravstvenim djelatnicima s prve linije obrane od epidemije.

Gradske vijesti - 2020.