clanak False

85. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

18.06.2020.
U Zagrebu je povoljna epidemiološka situacija usprkos četiri nova COVID bolesnika. Gradski zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim standardima, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na konferenciji za novinare nakon sastanka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba na Zagrebačkome velesajmu.

Gradonačelnik Milan Bandić je još jedanput zahvalio sugrađanima na disciplini i odgovornome ponašanju pa je sve upozorio kako mjesta opuštanju nema. „Otvaranje granica, ublažavanje mjera i migracija su uvjetovale i prouzročile četiri novozaražena. Zahvaljujem NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na promptnoj reakciji i izolaciji pozitivnih“.

Zamjenica ravnatelja NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“  Sandra Šikić je kazala da je u protekla 24 sata testirano 55 osoba, od kojih su 4 novooboljele iz Zagreba. „Radi se o kontaktima na radnome mjestu s prethodno oboljelom osobom. Posljedično tomu, za šesnaestoricu je određena mjera samoizolacije. Svi kontakti su poznati i izolirani te se testiraju. U Zagrebu je bilo 489 oboljelih, a 461 ih se oporavila.“

U tijeku su brzi pregledi oštećenih objekata, a dosada ih je pregledano 25 042. U gradu je za pregled  preostalo još 175 objekata, a izvan grada 97. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te upravitelji zgrada i nadalje redovito interveniraju na terenu prema pozivima građana. GSKG je od dana potresa pa do danas obavio 2 068 hitnih intervencija, a na 5 127 objekta je evidentirano oštećenje dimnjaka, izvijestili su iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata.

Do danas je prikupljeno 21 841,68 tona građevinskog otpada s 9 542 lokacije, dok se tijekom jučerašnjeg dana postupalo na 50 lokacija te je prikupljeno 85 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.