clanak False

13 novooboljenih osoba u gradu Zagrebu

07.07.2020.
U Nastavnome zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana testirana 351 osoba, od kojih je 13 pozitivno na COVID-19, a mjera samoizolacije je određena za 104, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Prema riječima dr. Vanje Tešić iz Nastavnog zavoda, od 13-ero novooboljelih osoba jedna je  iz Švicarske, 7 su kontakti s pozitivnim osobama, a 5-ero je s negativnom epidemiološkom anamnezom, što govori u prilog intenziviranja lokalne transmisije.

U tijeku je i pregled oštećenih objekata u zonama javnoga gradskog prijevoza, izvijestila je Ivanka Lovrić iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata pa je dodala da ZET nastavlja s radovima na rekonstrukciji tramvajske pruge u Ilici i na križanju Trga bana Jelačića i Praške ulice te da se tramvajski promet odvija neometano

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva  je istaknuo da je građevinski otpad do danas uklonjen s 10 787 lokacija, dok je tijekom jučerašnjeg dana uklonjeno 187 tona s 46 lokacija.

Gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo epidemiološkom situacijom jer je za razliku od prije dva tjedna puno bolja. Kako je rekao, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih je triput manji.

Upućujući čestitku pobjednicima parlamentarnih izbora, gradonačelnik je istaknuo da se nada brzom formiranju Vlade koja će vrlo skoro donijeti Zakon  o obnovi grada i započeti s cjelovitom obnovom obiteljskih stanova i kuća. Također je kazao da se nastavlja s podjelom građevinskog materijala te sa zbrinjavanjem obitelji čiji su objekti stradali u potresu, a koje trenutno borave u Cvjetnome naselju. Dosada je Zaključke o dodijeli stanova u najam dobilo 16 obitelji, a sutra će se uručiti još dvjema.
 
 

Gradske vijesti - 2020.