clanak False

12. listopada - U Zagrebu je 116 novooboljelih osoba

12.10.2020.
U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Mjera samoizolacije određena je za 456 osoba, izvijestili su danas iz NZJZ Dr. Andrija Štampar na konferenciji za novinare Stožera CZGZ, održanoj u Gradskoj upravi.

Uime Zavoda doktorica Sandra Šikić, kazala je kako je među zaraženima njih 51 nepoznate epidemiološke anamneze. Također, 51 osoba se zarazila kontaktom s prethodno oboljelim/a, za tri slučaja se smatra da su se zarazila na obiteljskim svečanostima, a kod druga tri slučaja radi se o stranim državljanima. Kod tri osobe se sumnja na zarazu pri noćnim izlascima, te je za petero epidemiološka obrada još u tijeku.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić još jednom je pozvala sve sugrađane na pridržavanje mjera opreza, a na novinarske upite o donošenju novih mjera zbog trenutnog povećanja broja zaraženih u Zagrebu, odgovorila je kako je navedeno još u pregovorima. Nastojimo sve prijedloge mjera prilagoditi specifičnim uvjetima u gradu, a pregovaramo i o mjerama ususret blagdanu Svih Svetih. Sastanak Stožera nije završen, sve naše mjere kretale su se  u okviru mjera Nacionalnog stožera, te će tako biti i ubuduće, istaknula je zamjenica Majić.

Uime Policijske uprave zagrebačke voditelj Operativno-komunikacijskog centra Stipo Mandić izvijestio je da su u protekla 72 sata zabilježena četiri kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Kršenja mjera samoizolacije nije bilo.
 
Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je u protekla tri dana( petak i vikend), sa 34 gradske lokacije prikupljeno 55 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.