clanak False

Zamjenik gradonačelnika Korlaet prisustvovao Komemorativnom skupu povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

06.07.2022.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovao je Komemorativnom skupu povodom obilježavanja  Dana sjećanja na genocid u Srebrenici koji se održao danas u Hrvatskom Saboru.  
 
„Na današnji dan sjećamo se nevinih žrtava genocida u Srebrenici. Želimo pokazati da žrtve nisu zaboravljene i da pred težinom srebreničkog zločina civilizirani svijet ne smije ostati ravnodušan, pogotovo što niti nakon 27 godina, istina o Srebrenici nije potpuna niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela. I danas, kada ne prestaju burna previranja i ratna stradanja tisuća ljudi u Europi i svijetu, nanovo se podsjećamo da trebamo graditi društvo mira, demokratsko, slobodno, tolerantno i solidarno, uz poštivanje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Time ispunjavamo i obvezu prema onima koje su patili i stradali u vremenima kada su ova načela pogažena“, u svome je obraćanju kazao zamjenik Korlaet. 

Hrvatski Sabor 2009. godine proglasio je 11. srpnja Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, a inicijativu za održavanje Komemorativnog skupa dala je nezavisna zastupnica nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru Ermina Lekaj Prljaskaj, Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske i Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog Sabora. 
 

Gradske vijesti - 2022.