clanak False

Proglašeni najbolji sportaši i ekipe Grada Zagreba 2022.

16.12.2022.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je svečanosti proglašenja i dodjele nagrada najuspješnijim sportašima i ekipama Grada Zagreba 2022., u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.

Danas proglašavamo najbolje sportašice i sportaše koji su svojim trudom, radom, upornošću i talentom postigli rezultate na ponos samima sebi, svojim roditeljima, svome klubu, Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.“, rekao je zamjenik Korlaet. Dodao je kako Grad Zagreb skrbi za 75 sportskih saveza, za više od 450 klubova i oko 47 500 sportaša te kako je postao istinsko središte i partner, kako mnogim gospodarskim i turističkim događajima, tako i sportskim događanjima i natjecanjima. Istaknuo je kako su razvoj i promicanje sporta u svim segmentima, na svim razinama, od školske i rekreativne do profesionalne, u fokusu nove uprave Grada Zagreba. „U razdoblju pred nama, poboljšat ćemo kvalitetu i dostupnost sportske infrastrukture, od rekreativnih sportskih igrališta i školskih sportskih dvorana do profesionalnih sportskih dvorana, vježbališta i stadiona.“, kazao je zamjenik Korlaet, čestitavši svim dobitnicima.

Zamjenik Korlaet dodijelio je nagrade Martinu i Valentu Sinkoviću za najuspješniju posadu, Anđelu Kvesiću za najuspješnijeg sportaša i Sandri Perković za najuspješniju sportašicu.

Najuspješnijom ženskom ekipom proglašena je RK Lokomotiva, a najuspješnijom muškom ekipom GNK Dinamo.

Posebno priznanje Sportskog saveza Grada Zagreba dodijeljeno je Nikoli Braliću, Edisu Elkaseviću i Danijelu Vučiću kao najboljim trenerima.

Trofej Sportskog saveza, odnosno nagrada za životno djelo, dodijeljena je Kuglačkom klubu Medvedgrad, Branku Peašinoviću, Ivici Laziću, Branki Batinić, Josipu Šojatu, Svenu Ušiću i Snježani Ušić (posthumno).

Jelena Pehar, Matea Parlov Koštro, Anamaria Govorčinović, Mirela Kardašević i Laura Štefanac dobile su Godišnje nagrade Sportskog saveza za vrhunske rezultate i sportsku djelatnost.

Posebna priznanja sportašima s invaliditetom dodijeljena su Anđeli Mužinić Vincetić, Ruži Markešić, Luki Drokanu i RK Silent.

Gradske vijesti - 2022.