clanak False

Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu posjetio Sesvete

22.10.2022.
Nakon što je prvi Štampar u tvom kvartu održan u Trnskom, ove subote održan je drugi po redu Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu u Sesvetama, koji su organizirali Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Dom zdravlja Zagreb – Istok i Gradska četvrt Sesvete.

Građani su imali prilike posavjetovati se s liječnicima te saznati osnovne informacije o svome zdravlju, ali i educirati se o važnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti, kao i prepoznavanju prvih simptoma određenih zdravstvenih stanja. Cilj je ove manifestacije zbližavanje zagrebačkih zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima zajednice u kojoj djeluju, kao i jačanje kulture brige o zdravlju, ali i kvaliteti života svih pojedinaca na zagrebačkom području.

Okupljene građane u Sesvetama su prigodnim govorom pozdravili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović, potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Odbora za zdravstvo Gradske skupštine, Ivana Kekin, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – Istok, Jurica Kravaršćan, dr. med. te predsjednik Gradske četvrti Sesvete, Stjepan Kezerić. Svojim su dolaskom ovo događanje uveličale i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, dr. sc. Mirela Šentija Knežević i zastupnici Gradske skuštine, Davorka Moslavac Forjan i Ivan Račan.

Gradske vijesti - 2022.