clanak False

Gradonačelnik Tomašević posjetio Ljubljanu, susreo se s gradonačelnikom Jankovićem i obišao centar za gospodarenje otpadom

15.12.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je danas Ljubljanu, gdje se sastao s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i obišao Regionalni centar za gospodarenje otpadom RCERO Ljubljana. U pratnji gradonačelnika bila je delegacija Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, uključujući predsjednika Uprave Ivana Novakovića i voditelja podružnice Čistoća Davora Vića.

Prilikom ovoga prvoga službenog posjeta Ljubljani, gradonačelnik Tomašević istaknuo je važnost razmjene iskustva s gradonačelnikom Jankovićem i njegovim timom oko prikupljanja i zbrinjavanja otpada, budući je Zagreb ove godine uveo novi model, a Ljubljana ga provodi zadnjih 15 godina.

Dvojica gradonačelnika istaknula su odličnu suradnju dvaju glavnih gradova. Razgovarali su i o održivom razvoju, komunalnoj infrastrukturi, prometu i pješačkim zonama koje je Ljubljana značajno proširila u mandatima gradonačelnika Jankovića. Dogovoren je nastavak bliske suradnje.

Gradske vijesti - 2022.