clanak False

Gradonačelnik Tomašević obišao izlagače na 13. manifestaciji 100% zagorsko

14.10.2022.
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, zajedno s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem i županom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom, danas je obišao izlagače na Europskom trgu gdje je započela dvodnevna manifestacija „100% zagorsko“, koju Krapinsko – zagorska županija organizira 13. godinu zaredom.

Riječ je o manifestaciji prodajno - izložbenog karaktera na kojoj se nude poljoprivredni proizvodi napravljeni na tradicijski, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Cilj je prezentirati proizvode i usluge te promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga.

Gradonačelnik Tomašević pozvao je sve sugrađane da obiđu štandove izlagača te degustiraju i kupe brojne proizvode koje Zagorje nudi i time pomognu OPG – ovima iz Zagorja. Istaknuo je da se na taj način smanjuju opskrbni lanci te direktno pomaže lokalnim proizvođačima bez posrednika. „Zagorje i Zagreb su neraskidivo povezani“, poručio  je gradonačelnik te dodao je da iz Zagorja jako puno ljudi radi u Zagrebu, a također puno Zagrepčana uživa u turističkim, kulturnim i gastronomskim potencijalima Zagorja.

„Izuzetno nam je drago ugostiti ljude iz Zagorja i ovu manifestaciju. To je sinergija koja će se pretočit i u poslovni dio suradnje između Grada i Županije“ rekao je predsjednik Skupštine Joško Klisović. Dodao je da su na Europskom trgu, na 38 štandova, izloženi proizvodi zagorskih OPG – ova koji su uglavnom nacionalni pobjednici na manifestacijama te najbolje ocijenjeni od strane nadležnih ministarstava.

„Hvala gradonačelniku i predsjedniku Skupštine na potpori u provođenju zajedničkih projekata za dobrobit stanovnika grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije s jedne strane, a s druge strane veliko hvala našim najodanijim i najbrojnijim gostima iz Zagreba koji posjećuju naše toplice, restorane i OPG – ove te znaju cijeniti kvalitetu zagorskih proizvoda“, rekao je župan Kolar.

Gradske vijesti - 2022.