clanak False

Pokazno - terenska vježba civilne zaštite "Sava 2022."

05.11.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u društvu zamjenika i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Luke Korlaeta, sudjelovao je u pokazno – terenskoj vježbi „Sava 2022.“ čiji je nositelj Grad Zagreb. Cilj održane vježbe jest priprema i uvježbavanje operativnih snaga sustava civilne zaštite za spašavanje iz ruševina nakon potresa u Gradu Zagrebu te uvježbavanje timova za spašavanje na vodama. 

„Sve gradske službe su dobro koordinirane i organizirane“, rekao je gradonačelnik Tomašević objasnivši kako je to od iznimne važnosti u hitnim situacijama. Gradonačelnik je pozvao građane da se pridruže civilnoj zaštiti, u vidu plemenitog volonterskog rada za zajednicu u kojoj živimo. Također, izrazio je nadu da se ovakvi scenariji u stvarnosti neće dogoditi, te podsjetio na ulaganje od nekoliko stotina milijuna kuna u konstrukcijsko ojačanje savskih mostova, dio čega je već i napravljeno. 

Ovom vježbom civilna zaštita Grada Zagreba pokazala je visoku razinu spremnosti za djelovanje u kriznim situacijama poput potresa kad je potrebno koordinirano djelovanje svih službi i snaga sustava civilne zaštite. 

 

Gradske vijesti - 2022.