clanak False

Obilježen Dan Fakulteta elektrotehnike i računarstva

25.11.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva obilježavanju Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Pozdravivši prisutne, gradonačelnik Tomašević je kazao kako je Fakultet elektrotehnike i računarstva sinonim kvalitete visokog obrazovanja, institucija koja zagovara i njeguje najviše akademske standarde i znanstveno-istraživačku izvrsnost. „FER je jedan od simbola zagrebačkog sveučilišta, visokog obrazovanja, znanosti, istraživanja i tehnologije“, kazao je gradonačelnik.

Također, gradonačelnik je zahvalio dekanu prof. dr. sc. Vedranu Bilasu i FER-u na brojnim projektima i programima koje provode u suradnji s udrugama civilnog društva u školama diljem grada Zagreba. Riječ je o projektima kojima razvijaju matematičku, digitalnu, medijsku i znanstvenu pismenost djece i učenika, jačaju kapacitete odgojno-obrazovnih ustanova i civilnog društva, te na taj način dodatno populariziraju STEM područja znanosti.

FER je vodeća nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Gradske vijesti - 2022.