clanak False

Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

16.11.2022.
Na Međunarodni dan tolerancije, koji se obilježava 16. studenog, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, uručili su Karli Jančić, učenici Osnovne škole Kustošija, i Janu Filipoviću, učeniku Škole za modu i dizajn, nagradu „Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost". 

„Danas smo se okupili kako bismo nagradili učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su se istaknuli u afirmaciji ljudskih prava, promociji tolerancije i solidarnosti te suzbijanju nasilja među mladima. Naša vizija Zagreba jest otvoreni i tolerantni grad, u kojem su svi dobrodošli, bez obzira na svoje podrijetlo, nacionalnost, boju kože, vjeroispovijest i seksualnu orijentaciju“, rekao je gradonačelnik Tomašević. 

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović kazao je kako je Luka Ritz postao simbol otpora vršnjačkome nasilju te kako moramo učiniti sve kako bismo u što većoj mjeri iskorijenili vršnjačko nasilje u našem gradu, ali i u našim srcima. 

Nagrada „Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“ se dodjeljuje učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebice suzbijanju nasilja među mladima.  
 

Gradske vijesti - 2022.