clanak False

Gradonačelnik Tomašević prisustvovao svečanoj sjednici u povodu 60. obljetnice Fakulteta političkih znanosti

04.11.2022.
U povodu 60. godina Fakulteta političkih znanosti, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenica Danijela Dolenec prisustvovali su svečanoj sjednici.

Čestitavši 60. obljetnicu fakulteta, gradonačelnik Tomašević istaknuo je da je ovaj fakultet najstarija znanstveno istraživačka ustanova s područja političke znanosti ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe, te jedini fakultet koji ima studij političkih znanosti i u tom smislu je bitan ne samo za Zagreb nego i za hrvatsko društvo.  
Prisjetivši se svog studiranja upravo na Fakultetu političkih znanosti na preddiplomskom i diplomskom studiju politologije, gradonačelnik je poručio studentima da uživaju i iskoriste svaku mogućnost za dobivanjem  znanja i iskustva, jer kako je rekao fakultet ima zanimljive programe i metodologije rada, programe gdje se povezuje s društvenom zajednicom i udrugama civilnog društva. 
“Veseli me što potičete i podržavate društveni angažman kroz Televiziju Student i Radio Student koji upravo daju medijski prostor za neke teme koje nisu česte u našim medijima u Hrvatskoj”, naglasio je gradonačelnik Tomašević. “Izrazito mi je drago da je u tijeku cjelovita obnova zgrade vašeg fakulteta te se nadam da ćete se čim prije vratiti u svoje prostore”, poručio je gradonačelnik. 
 
Dekan fakulteta Andrija Henjak naglasio je da se nastava održava u zamjenskom prostoru na Iblerovom trgu, te da bi radovi na zgradi u Lepušićevoj ulici trebali biti završeni do kraja akademske godine 2022./2023. Osim što će dobiti novi, ljepšii sigurniji prostor za svakodnevni rad, dekan je istaknuo da moraju stvoriti preduvjete kako bi radili bolja i kvalitetnija znanstvena istraživanja te se pretvoriti u instituciju koja će pružiti obrazovanje ljudima koji će donositi političke odluke, kreirati javnu politiku i koja će voditi medije i komunicirati u javnosti. 
 
Fakultet političkih znanosti temeljna je nacionalna sveučilišna istraživačka i obrazovna institucija u području političkih znanosti, novinarstva te medijskih i komunikacijskih studija. Fakultet obrazuje studente za poslove iz područja javnih politika i upravljanja, javnog neprofitnog upravljanja, međunarodnih odnosa, nacionalne sigurnosti i upravljanja krizama, istraživanje političkih i medijskih  pojava, novinarstva i medijske produkcije, strateškog komuniciranja, odnosa s javnošću te političke komunikacije. Fakultet pruža cjelovito znanje iz društvenih znanost  i osigurava stjecanje specijaliziranih  znanja iz  politologije te medija i komunikacija. 
 
Na svečanoj sjednici prisutnima su se obratili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović,  izaslanica predsjednika Sabora te zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić. 
 

Gradske vijesti - 2022.