clanak False

Dani hrane i tradicijskih proizvoda

15.10.2022.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je danas 19. „Dane hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“.
 
„Otvorili smo zagrebačko tržište našim poljoprivrednim gospodarstvima i omogućili sugrađanima da dođu do onih proizvoda koje ne mogu kupiti u uobičajenim trgovinama, jer ovo su proizvodi s posebnom vrijednošću i tako ih treba predstavljati.  Poznato je da više od 50% proizvoda plasiranih na tržištu potječe iz uvoza, stoga Grad Zagreb kontinuirano potiče projekte i aktivnosti koji povećavaju konkurentnost domaće poljoprivredne proizvodnje“, rekao je gradonačelnik te dodao kako Grad stimulira hrvatske proizvođače na kreativnost, inovativnost i stvaralaštvo, kako bi poboljšali životne uvjete u ruralnom području i pridonijeli zaštiti i očuvanju prirodnog okoliša.

Manifestacija, koja je okupila 100-injak proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda,  promovira lokalnu proizvodnju hrane, kratke lance opskrbe i izravnu kupnju od poznatog proizvođača, a time i poljoprivrednu proizvodnju i ruralni turizam dviju županija.Dani hrane i tradicijski proizvoda održavaju se danas i sutra, 15. i 16. listopada u Atletskoj dvorani Boćarskog kluba Zrinjevac od 8:00 do 18:00 sati.
 

Gradske vijesti - 2022.