clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na svečanom otvorenju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane

14.12.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević svečano je otvorio Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, u povodu obilježavanja obljetnice rada Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampara“.

Prije svega, čestitao bih obljetnicu ove velike institucije, ne samo po broju zaposlenika, nego i velike zbog svoje tradicije i velike uloge u javnom zdravstvu Republike Hrvatske. Zadovoljstvo mi što Zavod prema maksimi dr. Andrije Štampara nastoji javno zdravstvo približiti svim građanima grada Zagreba, a velika mi je čast što se najveći kapitalni javnozdravstveni objekt u Republici Hrvatskoj nalazi upravo u Zagrebu. Zadovoljstvo mi je što je isti dovršen u potpunosti te što su povučena sva sredstva iz Europske unije. Grad Zagreb je dao svoj doprinos tako što je dao jamstva za Zavod, što mi je iznimno drago, a još mi je draže što ista nije bilo potrebe aktivirati jer je Zavod iz svojih prihoda vratio cijeli iznos. To uistinu pokazuje kontinuitet dobrog rada.“, rekao je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako ga veseli što će ovaj projekt doprinijeti ne samo znanstveno-istraživačkim potencijalima, nego će imati itekako veliki doprinos za kvalitetu hrane koju konzumiramo.

Ravnatelj Zavoda Branko Kolarić naglasio je kako novootvoreni Centar ima znanstvenu i gospodarstvenu vrijednost te vrijednost u zaštiti zdravlja i potrošača. Dodao je kako su zaposlenici Centra kroz ovaj projekt provodili brojne analize, među kojima je istaknuo analize tla, meda, maslinovog ulja, sira i mesa, kao i testiranja na pesticide, teške metale i rijetke elemente u hrani.

Uz gradonačelnika Tomaševića i ravnatelja Kolarića, okupljenima su se obratili i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić i dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivica Kisić.

Gradske vijesti - 2022.